Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Sajoer Dajak', van Joost (vlees, prei, kool ....)

Soepen, Bijgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 07 mrt. 2019, 14:29 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g varkenslappen en .......

Bereiden

Dit is een variatie op de originele Dajakse sajoer.

250 g magere varkenslappen of schouderkarbonades

200 g prei

750 g grof gesneden Chinese kool

2 eetl olie

peper

zout

1 tl sambal trasi

citroensap

liter bouillon, eventueel van een blokje

stukje gemberwortel van 3 cm

-

Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.

Meng het vlees met de prei, peper, zout, sambal, citroensap, knoflook en olie door elkaar en kneed dit even met de hand.

Laat het 1 uur in de koelkast marineren.

Breng de bouillon aan de kook met het geschilde stukje gember.

-

Wanneer de gemberwortel niet vers te krijgen is, gebruik dan gemberpoeder. In dat geval voeg 3 theelepels gemberpoeder toe aan de marinade.

Voeg het gemarineerde vlees met de kruiden aan de bouillon toe en laat het geheel ongeveer een uur koken.

-

Voeg er als het vlees nog net niet gaar is (proeven!) de kool aan toe, telkens met een handvol tegelijk. Roer het geheel om. Laat de kool zonder deksel 2 minuten meekoken en zet het gas dan uit.

-

Men kan dit gerecht een poos van te voren bereiden, maar dan moet men wel pas vlak voor het opdienen (en tijdens het opwarmen) de kool er aan toevoegen.

-

Gebruik je deze sajoer zonder bijgerechten, dan moet je de dubbele hoeveelheid vlees nemen.

Bronvermelding

Joost

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.