Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Indische lekkerbeksandwich

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 05 feb. 2006, 22:42 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 lekkerbekjes
  • 3 eetl. halvanayse
  • 1/2 eetl. citroensap
  • 1 theel. sambal tjampoer
  • 4 pistoletjes (bruin of wit)
  • 1/2 komkommer
  • 8 blaadjes sla

Bereiden

Verwarm de oven voor op 160C. Leg de lekkerbekjes naast elkaar in een ovenvaste schaal of op een bakplaat en laat ze onafgedekt in ca. 15 min. warm worden (of leg ze in een ruime koekenpan -met anti-aanbaklaag- en laat ze op een laag vuur warm worden). Zonder deksel, want met deksel wordt het korstje om de vis zacht. Meng ondertussen de halvanayse met het citroensap en de sambal. Snijd de pistoletjes doormidden

en de komkommer in plakjes. Besmeer de pistoletjes met de sambalmayonaise. Snijd de lekkerbekjes in de lengte doormidden. Leg op de onderste helft van elk besmeerd pistoletje 2 blaadje sla en een half lekkerbekje. Verdeel hier wat plakjes komkommer over en leg de andere helft van het besmeerde pistoletje erop. Leg de pistoletjes op 4 bordjes.

Lekker met gefruite uitjes (kant-en-klaar) en atjar tjampoer.

Tip: vervang de lekkerbekjes door 300g kibbeling.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.