Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Tagliatelle met spinazie-zalm saus van Mark

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • zalm

Bereiden

verse spinazie (standaard zak)

1 bakje mascarpone

2 blikjes zalm (vers kan natuurlijk ook, dan wel eerst de zalm stomen voor gebruik)

geraspte pecorino of parmezaanse kaas (wel zelf raspen! dat komt de smaak alleen maar ten goede)

2 tenen knoflook

handvol verse basilicum

peper

zout

Goed, wat je dus als eerste doet is je spinazie in een pan met water zetten. Het hoeft niet helemaal onder te staan, want zoals bekend slinkt spinazie. Als je water aan de kook slaat, is het tijd je spinazie af te gieten (hou een klein beetje, en dan bedoel ik ook echt een klein beetje, van het kookvocht over. Richtlijn is ongeveer een half tot driekwart theekopje)

Haal nu je staafmixer of keukenmachine tevoorschijn en gooi de gekookte spinazie met wat kookvocht in een hoge kom of de bak van je keukenmachine. Drop je twee tenen knoflook erbij en pureer alles. Mocht je nou geen staafmixer of keukenmachine hebben, wees dan maar zo onsportief om deelblokjes bladspinazie uit de vriezer te gebruiken. Let wel dat dit totaal geen indruk maakt op de aanwezige personen!

In een hapjespan doe je nu wat olijfolie en daarin bak je de zalm heel even op (wees er zeker van dat je het vel en kraakbeen uit je zalm hebt gehaald!). Gooi nu je spinazie-knoflook puree erbij en zet je vuur laag, erg laag! Tijd om de mascarpone te pakken.

Zorg ervoor dat je de mascarpone er rustig door laat smelten. Goh Mark, het ziet eruit als spinazie à la crême… GA JE MOND WASSEN! Dit heeft niks te maken met dat infantiele bloeb-gelul!

Heb je in je pan een mooi mengsel met fijne stukken zalm? Dan is het tijd om wat peper en heel weinig zout toe te voegen. Doe dit naar eigen smaak! Gedaan? Vuur uit!

Pak de geraspte kaas en meng dit door je saus en doe hetzelfde met de fijn gesneden basilicum. Basilicum altijd op het einde toevoegen, want het heeft de nare eigenschap smaak en geur te verliezen naarmate je het lang verhit!

Ondertussen had je de pasta al gekookt natuurlijk. Opscheppen en smullen

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.