Avatar

Eigen recept van... Han Agterhof

Koude salade van mie en groenten

Salades, Bijgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 30 minuten, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 05 feb. 2006, 16:33 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gr eiermie
  • 2 grote champignons
  • 50 gr gedroogde garnalen of 2 grote garnalen
  • 100 gr ham
  • 4 eetl pindakaas
  • 6 eetl kippebouillon
  • 2 eetl olie
  • 1 st spaanse peper
  • 50 gr tauge
  • 100 gr wortel
  • 0,5 st paprika
  • 0,5 theel sambal oelek
  • 2 eetl suiker
  • 2 eetl sojasaus
  • 1 theel sesamolie

Materialen

  • Snijplank, mes, schaal en een koekenpan,

Bereiden

Wrijf de champignons schoon, verwijder de uiteinden van de steelen, snijd ze in plakjes en vervolgens in reepjes.

Breng ruim water aan de kook, voeg de mie toe en kook 2 minuten. Laat in een vergiet uitlekken en afkoelen. Week de gedroogde garnalen 30 min in warm water. Laat ze uitlekken.

Snijd de Spaanse peper in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in smalle reepjes.

Was de tauge, verwijder groene vliesjes en laat in een zeef uitlekken.

Maak de wortel schoon en snijd in lucifer dunne reepjes.

Was de paprika, snijd in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snijd in breedte reepjes.

doe in een kom 4 eetl pindakaas en meng hier al roerend 6 eetl kippebouillon en 2 eetl suiker door.

Voeg er 2 eetl sojasaus, 1 theel sesamolie, een 0,5 theel sambal, snufje zout en peper door.

Verhit in een grote koekepan 2 eetl olie. Roerbak paprika, Spaanse peper en champignons 1 minuut. Voeg de mie, worte, ham, garnalen en tauge toe en roerbak 1 minuut. Doe alles op een schaal en laat iets afkoelen.

Giet de saus er voor het bedienen over.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.