Avatar

Eigen recept van... E de Braber

Pittig sambalgehakt met mihoen en paprika

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Oosters

Laatst aangepast: 05 feb. 2006, 13:04 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pak mihoen
  • 2 vleestomaten
  • 2 grote groene paprika's
  • 2 teentjes knoflook
  • wokolie
  • 400 gr gehakt
  • 1 potje sambal brandal
  • oestersaus

Bereiden

Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.. Voeg de mihoen toe aan het kokende water en laat de mihoen ca. 2 minuten koken. Direct afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed laten uitlekken.

Was en snijd de tomaten in partjes.

Was en halveer de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in lange reepjes. Snijd de reepjes in 3 gelijke stukjes.

Pel en snijd de knoflook in plakjes.

Zet een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden. Voeg een scheutje olie toe en roerbak de paprikareepjes en de knoflook ca. 3 minuten. Voeg het gehakt en 1-2 eetlepels sambal (hoe meer hoe heter!) toe en bak deze ca. 5 minuten mee. Voeg de mihoen en oestersaus naar smaak toe en schep alles nog een keer goed door elkaar. Schep er op het laatst de partjes tomaat door.

Schep de mihoen in diepe borden of kommen.

Lekker anders kan ook

Als je wat anders wilt dan gehakt, neem dan tofu fijngehakt of kleine stukjes kipfilet (ca. 8 minuten roerbakken). In plaats van paprika kun je ook 500 g gebroken sperzieboontjes of 1 in reepjes gesneden spitskool gebruiken.

Op tafel

Zet Conimex Kroepoek en Atjar op tafel, om naar eigen smaak erbij te nemen.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.