Avatar

Eigen recept van... Monique Roelofswaart

Kaasfondue geitenkaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 06 dec. 2009, 16:03 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 700 gr nederlandse geitenkaas
  • 60 gr =1 stuk crottin chevre
  • 1 eetl verse bieslook
  • 1 eetl verse tijm
  • 4 dl droge witte wijn
  • eventueel maizena
  • 1 theel citroensap

Bereiden

Laat de kaas op kamer temperatuur komen en rasp deze.

Het kleine kaasje (Crottin chevre) kun je ongeraspt in de pan doen.

De wijn en kaas in de pan doen, verse kruiden er meteen bijdoen en het geheel al roerend zachtjes verwarmen.

Laat het mengsel niet te hard en te lang koken omdat het mengsel dan rubberachtig wordt en moeilijk te verteren.

Eventueel een scheutje citroensap toevoegen om de kaas beter te laten smelten.

Indien nodig de fondue binden met een beetje maizena dat aangemaakt wordt met een scheutje wijn

Bronvermelding

collega

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.