Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

IJstaart met rabarber en aardbeien

Anders, Nagerecht, 6 personen, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 15:35 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr hazelnoten zonder zout
  • 2 eiwitten
  • 75 gr basterdsuiker
  • 300 gr rabarber
  • 1/4 l rode vruchtensap uit een pak
  • allesbinder
  • 1/4 l slagroom
  • 4 el suiker
  • stijfgeslagen slagroom om te garneren
  • 1 doosje aardbeien

Bereiden

Maak de ijstaart minstens een dag van te voren. Rooster de hazelnoten in een koekenpan tot ze beginnen te kleuren. Hak ze fijn in een keukenmachine. Teken op een stuk bakpapier een cirkel met een doorsnede van 20 cm (ontbijtbordje). Leg het papier op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 150C. Klop de eiwitten stijf met de basterdsuiker. Schep er de hazelnoten door. Schep het notenschuim op de bakplaat in de getekende cirkel en strijk het met de platte kant van een mes uit tot de hele cirkel gelijkmatig is gevuld. Bak de schuimbodem 30 minuten en laat in de uitgeschakelde oven afkoelen. Maak intussen de vulling. Snijd de schoongemaakte rabarber in stukjes van 2 cm en kook die in het vruchtensap net gaar (ca. 7 minuten). Bind het sap met allesbinder en laat afkoelen. Klop de slagroom stijf met de suiker en spatel door de rabarbercompote. Leg de schuimbodem op een platte schaal. Maak van een dubbelgevouwen reep bakpapier een opstaande rand van 10 cm breed en zet die met behulp van een paperclip om de bodem vast. Schep er het rabarberroom in en stijk de bovenkant glad. Dek af met huishoudfolie en zet minstens 1 nacht in de vriezer. Zet de ijstaart 20 minuten voor het serveren van de diepvries in de koelkast. Verwijder het folie en de papieren rand. Garneer de bovenkant met rozetten slagroom en de schoongemaakte aardbeien.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.