Avatar

Eigen recept van... Dorothy Spijker

Tapas voor bij de borrel

Anders, Hapje, 6 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 03 feb. 2006, 10:53 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • gehakt

Bereiden

Kalfsgehaktballetjes in tomatensaus

Benodigdheden

300 g kalfsgehakt

zout & peper

1 dl olijfolie

½ theelepel paprikapoeder

snuf cayennepeper

½ ui, gesnipperd

1 teentje knoflook, fijngesneden

2 tomaten, in blokjes gesneden

1 dl rode wijn

1 dl tomatenketchup

Bereidingswijze

Maak het gehakt aan met peper en zout en draai er kleine balletjes van. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin. Voeg de paprikapoeder en de cayennepeper toe en daarna de groenten. Blus het af met de rode wijn en voeg de ketchup toe. Laat het geheel 15 minuten sudderen op een laag vuur.

Gemarineerde varkensspiesjes

Benodigdheden

300 g varkenshaas, in plakken gesneden

Voor de marinade

1 theelepel paprika poeder

1 theelepel komijnpoeder

snuf cayennepeper

3 dl droge sherry

200 gram spinazie gewassen

kruidenboter

Bereidingswijze

Meng de ingrediënten voor de marinade door elkaar en leg hier de plakjes varkenshaas minimaal een uur in. Spies de varkenshaas, dep het af met wat keukenpapier en bestrijk ze met wat olijfolie. Laat een grillpan goed heet worden en grill de spiesjes in ongeveer vijf minuten mooi bruin. Serveer ze op een bedje van spinazie en leg wat kruidenboter op ieder spiesje.

Hollandse tapa van rookworst

Benodigdheden

1 rookworst, in plakjes

1 ui, in ringen

½ courgette, in blokjes

1 prei, in ringen

1 Spaanse peper, in ringetjes

1 dl madera

Bereidingswijze

Bak de rookworst in een hete koekenpan zonder olie of boter bruin. Voeg dan alle groenten toe en bak dit nog 1 minuut op hoog vuur. Blus het dan af met de madera en laat het geheel nog 2 minuten op laag vuur inkoken. Warm serveren.

Serveer alle tapas apart in schaaltjes en serveer er (stok)brood bij.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.