Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Lamsgehakt op Griekse wijze

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 01 feb. 2006, 22:56 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600g mager lamsgehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 4 eetl gyroskruiden
  • 2 eieren (L)
  • 75g feta, in blokjes
  • olijfolie
  • 1 bakje knoflooksaus
  • 1/2 komkommer
  • 1 eetl. munt
  • 4 houten satéprikkers
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Meng het vlees met de knoflook, de gyroskruiden en de eieren in een kom. Kneed het met de handen tot het een homogeen soepel mengsel is en voeg zout en peper toe. Draai 8 ballen, maak met uw duim een holletje in iedere gehaktbal, druk hier een stukje feta in en maak de gehaktbal dicht. Leg 4 houten satéprikkers even in warm water. Rijg 2 ballen aan iedere prikker.

Wrijf de ballen in met olijfolie en grill ze in een grillpan.

Rasp de komkommer en meng deze door de knoflooksaus.

Roer tenslotte wat fijngehakte munt door de saus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.