Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Beenham met bonen uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 35 minuten, Bereidingstijd 50 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 01 feb. 2006, 22:11 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 (mini)beenhammetje á 500g
  • 100g gerookte spekreepjes
  • 2 uien, in dunne partjes
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 250g boerensoepgroenten
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus (á 720g)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1dl. droge witte wijn
  • 40g zachte kruidenboter
  • zout en peper

Bereiden

Neem het beenhammetje 30 minuten van tevoren uit de verpakking.

Verwarmde oven voor op 180C. Bak de spekreepjes uit in 1 eetl. boter. Fruit de ui en de knoflook 5 min. mee. Bak daarna de soepgroenten 5 min. mee.Voeg de rozemarijn, de tijm en de wijn toe en breng het aan de kook. Voeg peper en zout toe. Doe alles over in een ovenschaal. Leg het beenhammetje erop en bestrijk het met de helft van de kruidenboter. Braad het geheel in ong. 35. min. gaar in de oven. Bestrijk het vlees halverwege met de overige boter en voeg dan ook de witte bonen in tomatensaus toe.

Tip: Reken 7 á 8 minuten extra per 100g beenham.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.