Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kalkoenschnitzel met prei en gember

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 5 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 01 feb. 2006, 00:00 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500g ongepaneerde kalkoenschnitzel
  • kalkoen of kipkruiden
  • 20g boter of margarine
  • 1 eetl. olie
  • 500g prei, in ringetjes
  • 2 eetl. gembersnippers uit pot
  • 2 theel. kerriepoeder
  • 1 bekertje zure room (125g)
  • zout
  • versgemalen peper

Bereiden

Snijd de kalkoen klein met een glad en scherp mes. Reinig mes, handen en plank met heet water. Bestrooi de kalkoen met kruiden.

Verwarm de boter met de olie in een pan en roerbak de kalkoen goudbruin. Voeg alle overige ingrediënten toe behalve de zure room. Stoof 20 minuten met een deksel op de pan. Roer de zure room door de saus. Niet meer verhitten, anders schift het gerecht. Maak op smaak met zout en peper.

Tip: Vervang de kalkoenschnitzel door kalkoenfilet of -reepjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.