Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Gehakt met avocadosalsa

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 31 jan. 2006, 22:57 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400g gehakt (half om)
  • 1 vleestomaat
  • 1 rijpe avocado
  • 1 eetl. limoensap
  • 2 eetl. koriander, fijngehakt
  • 40g amandelen, geschaafd
  • 2 eieren
  • 75g paneermeel
  • 40g boter of margarine
  • zout
  • peper

Bereiden

Voorbereiding: Ontvel de tomaat en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees van de tomaat en de avocado in kleine blokjes. Schep ze met het limoensap, de koriander, peper en zout door elkaar. Hak de amandelen fijn.

Bereiding: Meng het gehakt met 1 ei, 35 g. paneermeel, peper en zout door elkaar. Schep de amandelen door de rest van het paneermeel. Vorm vier ballen van het gehakt en druk ze tussen huishoudfolie uit tot platte schnitzels. Klop het andere ei met peper en zout los. Wentel de gehaktschnitzels eerst door het eimengsel en vervolgens door het paneermengsel.

Verhit de boter en bak de schnitzels om en om bruin. Temper het vuur en bak het vlees in ong. 8 minuten gaar. Serveer met de salsa.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.