Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Andijviestamppot met worst en appel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 21 jan. 2010, 16:47 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1,5kg kruimige aardappelen, geschild
  • 150g gerookte spekblokjes
  • 2 uien, in halve ringen
  • 400g gekookte worst, in blokjes
  • 2 appels, geschild en in stukjes
  • 150ml melk
  • nootmuskaat
  • 600g panklare andijvie

Bereiden

Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze in 15-20 minuten gaar. Bak de spekblokjes in een wok zachtjes knapperig bruin en schep ze in een kom. Fruit de ui in het bakvet glazig. Voeg de worst en appel toe en bak ze in 4-5 minuten mooi bruin. Stamp de aardappelen fijn en meng ze met de melk, zout, peper en nootmuskaat tot een smeuïge puree. Schep de andijvie en de spekjes erdoor en warm de stamppot goed door. Schep de stamppot in diepe borden en schep de worst met appel erover. Lekker met mosterd en piccalilly.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.