Avatar

Eigen recept van... Charlotte de Ridder

Kersenvlaai met chocoladeslagroom

Gebak, Bijgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 jan. 2006, 12:07 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram Bloem
  • 15 gram Verse gist
  • 150 ml Melk
  • 1 Ei
  • 30 gram Boter
  • 25 gram Suiker
  • 700 gram Kersen
  • Paneermeel
  • 2 eetlepels Maizena
  • 400 ml Slagroom
  • Nesquik
  • Chocoladesnippers

Materialen

  • Grote beslagkom, Deegroller

Bereiden

Gist met lauwe melk aanmaken, de boter in de rest van de melk laten smelten. Dit kan bij de bloem, de suiker en het ei gedaan worden. Het gistmengsel erdoor roeren en het geheel stevig doorroeren. Alles uit de kom op het werkblad kiepen. En goed kneden. Als het deeg tot een luchtig geheel is gekneed, het op een warme vochtige plaats wegzetten en 1 uur laten rijzen.

Na een uur eerst weer even goed kneden en dan kan het deeg uitgerold worden met een deegroller. Rol het zolang uit dat het deeg niet dikker als ongeveer 0.5 cm. Een vlaaivorm invetten, en met het deeg bekleden. In het deeg met een vork gaatjes erin prikken en bestrooien met een dunne laag paneermeel of eventueel beschuit. De kersen erop doen en goed verspreiden. De vlaai op 200 graden in 20 minuten gaar bakken.

Als de vlaai goed is afgekoeld, het overgebleven sap binden met maizena. Deze over de vlaai schudden en laten afkoelen.

De slagroom samen met de Nesquik kloppen (even zelf inschatten hoeveel, mooie egale bruine kleur) totdat deze stevig is. Als het kersensap goed is afgekoeld, de slagroom erover verdelen en afmaken met chocoladesnippers.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.