Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Karamelappels met walnoten

Anders, Nagerecht, 4 personen, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 29 jan. 2006, 00:14 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 gr suiker
  • 30 gr boter
  • 1 dl. slagroom
  • 4 appels
  • 100gr walnoten, gehakt

Materialen

  • Ondiepe ovenschaal (ingevet).

Bereiden

Oven voorverwarmen op 190C.

In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot de karamel kleurig is.

Pan van het vuur nemen en 1 dl. kokend water toevoegen.

Pan terugzetten op het vuur en al roerende met een garde de karamel laten oplossen.

De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

De gehakte walnoten erdoor roeren.

Van de appels de bovenste helft schillen, met behulp van een appelboor het klokhuis verwijderen. Appels in ovenschaal zetten. De appels vullen met karamelsaus en de rest van de saus eromheen schenken.

In het midden van de oven de appels in ongeveer 30 min. zacht en warm laten worden. Uit de oven direct serveren.

Lekker met vanilleijs of notenijs.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.