Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Hapjes maar dan anders: High Tea (zoet)

Brood/sandwiches, Hapje, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 51 keer bewaard

Ingrediënten

  • slagroom

Bereiden

Scones met roomboter en jam

250 g zelfrijzend bakmeel

2 1/2 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel zout

50 g boter of margarine

1 zakje vanillesuiker

2 eetlepels suiker

3/4 dl melk

1 ei

1/2 bekertje slagroom (a 125 ml)

1/2 pot frambozenjam

Uitsteekvormpje doorsnede ca 6 cm

Voorbereiden (kan 1/2 dag van te voren): Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5. Bekleed een bakblik met bakpapier. Zeef het bakmeel met bakpoeder en zout boven een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijdt de boter met 2 messen door de bloem in kleine stukjes. Klop de ei met melk los, bewaar 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel en kneed het geheel tot een samenhangende bal.

Rol het deeg uit tot een lap van ca. 2 1/2 cm dik. Steek uit het deeg 8 rondjes steken, leg ze op het bakblik en bestrijk ze met de rest van het ei-melk mengsel. Bak de scones in midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin bakken. Laat de scones op een rooster afkoelen.

Scones worden met jam en slagroom, roomboter of clotted cream gegeten.

Clotted cream

1 bekertje slagroom (125 ml)

1/2 bak mascarpone (à 250 g)

Klop de slagroom dik. Voeg de mascarpone in gedeelten toe en klop de room verder stijf.

Brownies & muffins

Het makkelijkste is het om de brownies en de muffins te maken uit een kant-en-klare mix (Dr. Oetker). Hier hoef je alleen basisingrediënten als boter en ei aan toe te voegen.

Snijd de brownies in kleinere stukjes dan normaal.

Trifle

grote glazen schaal

100 gram cake (4 plakken)

1 deciliter zoete sherry (vruchtensap of limonade kan ook)

250 gram rood fruit - vers, uit de diepvries of uit een blik (bijvoorbeeld

aardbeien, frambozen of kersen zonder pit)

zo nodig suiker naar smaak

1 afgestreken eetlepel maïzena

Voor de custard:

35 gram custardpoeder (pak - supermarkt)

4 deciliter melk, 20 gram suiker

2 deciliter slagroom

2 eetlepels suiker

Bereidingswijze:

Snijdt de cake in blokken van 2 x 2 x 2 centimeter snijden en doe ze in een schaal of verdeel ze over kleine schaaltjes. Giet de sherry over de cake.

Was het verse fruit en maak het schoon. Doe het fruit in een steelpan en doe er circa 1 centimeter water bij. (Tip: Gebruik sap uit het blik in plaats van water als het fruit uit blik komt.) Breng het fruit aan de kook. Laat, als je vers fruit gebruikt, het even koken tot het iets zacht is en er sap uit komt. Bind het vruchtensap met in water aangeroerde maïzena. Breng het fruit indien nodig op smaak met suiker, het moet echt lekker zoet zijn! Verdeel het fruit over de cake (mag warm gebeuren).

Roer in een kommetje een glad papje van de custard, suiker en een beetje van de melk. Verhit de rest van de melk in een steelpan. Neem de pan van het vuur als de melk begint te koken. Wacht even tot de kook er af is en giet daarna al roerend het custardpapje in een dun straaltje bij de melk. Zet de pan terug op het vuur en laat de vla al roerend circa 4 minuten zachtjes koken.

Giet geen kokende vla in een glazen schaal! Laat de vla tot lauwwarm afkoelen, roer af en toe anders komt er een vel op. Verdeel lauwwarme vla over het fruit. Laat verder afkoelen. Dek de afgekoelde trifle af met plasticfolie en zet de trifle tot circa een uur voor gebruik in de koelkast.

Klop de slagroom met 2 eetlepels suiker stijf en zet het tot gebruik in de koelkast.

Verdeel de slagroom over de trifle en strijk het glad (de slagroom moet tot de rand komen, anders kun je het niet glad strijken).

De overgebleven slagroom kun je gebruiken voor garnering (op het laatste moment pas doen).

Tip: Je kunt trifle ook in individuele glazen coupes of schaaltjes serveren

Trifle kan een dag van te voren gemaakt worden. De slagroom kan enkele uren voor het serveren geklopt worden.

Petit fours

Dit zijn hele kleine gebakjes. Je kunt ze kant en klaar bij de supermarkt of Hema kopen.

Bonbons/ stukken chocolade

Leuk om op een étagère te serveren, samen met de petit fours.

Bronvermelding

Bron onbekend 13 mrt. 2010, 23:26 |

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.