Avatar

Eigen recept van... Nelly Swertz

Amuse: Komkommerrolletjes met tonijn of gerookte heilbot, gerookte forel of gerookte zalm

Anders, Hapje, 4 personen, Bereidingstijd 15 minuten, Anders

Laatst aangepast: 12 okt. 2010, 21:48 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 middelgrote komkommer

Bereiden

Was de komkommer. Snijd de uiteinden ervan af. Schaaf van de komkommer met een kaasschaaf 12 dunne lange en smalle plakken. Draai de komkommer telkens een kwart slag, om mooie plakken te maken zonder zaden uit het midden.

Verdeel de vulling over de komkommer en rol de plakken op. Leg op elk bord 3 rolletjes, of serveer als enkele amuse op een lepel of in een amusebakje.

Komkommerrolletjes met tonijn en wasabi:

Meng 100 gr. mascarpone met 2 eetlepels fijngeknipte bieslook en 2 theelepels wasabi en breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper. Snijd 1 tonijnsteak in dunne plakjes. Bestrijk de komkommerplakken met de mascarpone en leg de tonijn en een paar sprietjes bieslook erop. Volg verder het basisrecept.

Komkommerrolletjes met gerookte heilbot:

Snijd 100 gr. gerookte heilbot of gerookte forel in dunne repen. Ontvel 2 rijpe pomodoritomaten, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in reepjes. Beleg de komkommerplakken met heilbot (forel) tomaat en blaadjes verse basilicum. Volg verder het basisrecept.

Komkommerrolletjes met avocado en zalm:

Prak een halve avocado in een diep bord en meng er een halve eetlepel citroensap, 3 eetlepels crème fraîche en een mespunt chilivlokken door.

Snijd 200 gr. gerookte zalm in repen zo breed als de komkommerplakken. Bestrijk de komkommerplakken met de avocado, leg de repen zalm erop en strooi er wat reepjes bosui over. Volg verder het basisrecept.

Bronvermelding

'Bijzonder'

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.