Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Spaans Stoofpotje', verz. door Lisette

Anders, Hapje, 4 personen, Spaans

Laatst aangepast: 11 apr. 2019, 12:32 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • runderbouillon en .....

Bereiden

500 cc runderbouillon

200 cc droge sherry

2 groene paprika's in stukken

4 rijpe tomaten - in partjes

1 tl gedroogde tijm

1 laurierblad

zout

cayennepeper

100 g chorizo in stukken van 1 cm breed

750 g rundvlees in dobbelstenen (1e werk), ik gebruik hiervoor riblappen

4 tenen knoflook in dunne plakjes

1 ui in grove stukken

ca 8 eetl olijfolie

-

1e werk: vlees in dobbelstenen en bestrooien met cayennepeper en zout.

Kruiden goed verdelen. Dan rest groenten etc snijden.

-

In ruime braadpan olie heet laten worden

Vlees rondom aanbraden en uit de pan halen

Dan tomaat, ui, knoflook en paprika in pan enkele minuten bakken.

-

De kruiden erbij en zeker 15 minuten laten bakken

(De tomaat wordt zodoende heel zacht en als je wil kan je dan de velletjes verwijderen). Vlees weer toevoegen.

Runderbouillon en sherry toevoegen en het geheel 2 uren laten stoven.

-

Daar er wat mij betreft teveel vocht aan toegevoegd is, haal ik een half uur van tevoren de deksel van de pan en laat het geheel flink inkoken.

Gebakken aardappels is er lekker bij, maar zeker ook tagliatelle en/of stokbrood.

-

Wil je het gerecht wat pikanter dan kan je altijd nog een gedroogd pepertje (of 3) toevoegen bij begin van het stoven.

Bronvermelding

Ons Kookboek

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.