Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kruidig Gehaktbrood

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Bereidingstijd 60 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 26 jan. 2006, 21:34 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg rundergehakt
  • 3 eieren
  • peper
  • zout
  • 100gr rauwe ham (in dunne plakjes gesneden)
  • 100gr belegen kaas (in plakken gesneden)

Materialen

  • Voor de vulling: 2 sjalotjes, 1 teentje knoflook, 1 bos basilicum, 100 gr. parmezaanse kaas (geraspt), 3 eetl. kappertjes, 2 eetl. olijfolie.

Bereiden

Meng in een kom de eieren door het gehakt en breng de massa op smaak met peper en zout.

Hak in de keukenmachine de ingrediënten voor de vulling klein.

Verdeel het gehakt in 2 gelijke porties en leg de helft op een bakplaat. Druk het aan in de vorm van een brood.

Verdeel daarover de vulling en druk daarop de rest van het gehakt. Druk het geheel stevig aan en bedek het gehaktbrood met plakken rauwe ham.

Verwarm de oven voor op 140C. en bak het brood in 3 kwartier gaar en bruin. Neem het gehaktbrood uit de oven en dek het af met de plakken belegen kaas.

Plaats het gehaktbrood nog een kwartiertje terug in de oven en laat de kaas gratineren.

Heel lekker met rabarbermoes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.