Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Bourgondische krieltjes, paprika, ui en ei', verz. door Toni

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 03 apr. 2019, 21:22 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • pakje Bourgondische krieltjes .....

Bereiden

pakje Bourgondische krieltjes

1 grote ui, in ringen gesneden

1 rode paprika, gespoeld, zaadlijsten verwijderd en in kleine blokjes gesneden

handvol pijnboompitten

100 g taugé

4 eieren

4 eetl slagroom

notensla, 50 g

peper, zout

olijfolie

-

Pijnboompitten lichtbruin roosteren in droge koekenpan en opzij zetten.

Bak in dezelfde pan in olijfolie de ui en krieltjes goudbruin, ongeveer 10 minuten.

Doe er de gesneden paprikablokjes en taugé bij en bak enkele minuutjes door.

-

Intussen de 4 eieren los kloppen met de slagroom in grote pan. Kruiden met peper en zout.

De krieltjes en ui bij het eimengsel voegen en goed roeren.

Verhit 2 eetl olijfolie in de koekenpan op hoog vuur. Schenk er het ei/krieltjesmengsel in en bak 10 minuten op matig vuur tot het eimengsel bovenaan gestold is.

-

Voor het serveren, bestrooien met geroosterde pijnboompitten en garneren met enkele blaadjes notensla.

Bronvermelding

Toni

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.