Avatar

Eigen recept van... Sus-Sen B

Tong met artisjokkensaus en garnalen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 90 minuten, Anders

Laatst aangepast: 24 jan. 2006, 17:56 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 grote Tongen (gefileerd 16 filets in totaal)
  • 1 dunne Prei, in ringen
  • 100 gram Wortel in plakken
  • 1 strengel Bleekselderij, in boogjes
  • 1 blik Artisjokbodems (4 stuks) uitgelekt
  • 150 gram Cocktailgarnalen
  • 100 gram Gekookte mosselen
  • 30 gram Boter of margarine
  • 30 gram Bloem
  • 2 Eierdooiers
  • Zout
  • Witte peper
  • 1-2 theelepels Citroensap
  • 2 theelepels Peterselie
  • 1 theelepel Citroenrasp

Bereiden

Breng 1½ liter koud water met de graten en koppen, prei, wortel en bleekselderij zachtjes aan de kook, laat het ca. 20 min. zachtjes trekken.

Zeef de bouillon, kook deze op hoog vuur in tot 3/4 liter. (U kunt ook visfond gebruiken, pot à dl)

Verwarm de oven voor op 100°C.

Leg de artisjokbodems in een ingevette ovenschaal en verdeel de garnalen en mosselen erover.

Vouw de tongfilets dubbel en leg ze naast elkaar in een wijde pan. Schenk er zoveel van de hete bouillon op dat ze net bedekt zijn en leg er een passend velletje bakpapier op. Pocheer de filets op het laagste vuur in 1-2 min gaar.

Neem de vis voorzichtig uit de bouillon, laat uitlekken en schep ze rond de artisjokbodems.

Houd de schotel afgedekt met aluminiumfolie in de oven warm.

Kook alle bouillon in tot ½ liter.

Smelt de boter in een steelpan en roer alle bloem er ineens bij. Laat de boter even garen en voeg al roerend in beetjes de bouillon toe, zodat een gladde mooie saus ontstaat.

Klop de dooiers schuimig, schenk er al roerend wat van de warme saus bij en roer alles al kloppend terug door de rest van de saus. Laat het mengsel binden, maar niet koken (pas op voor schiften).

Breng de saus op smaak met zout, peper en citroensap en verdeel deze gelijkmatig over de artisjokken en vis.

Meng de peterselie met het citroenrasp en strooi ht over de visschotel.

Lekker met gekookte krieltjes en gestoofde venkel.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.