Avatar

Eigen recept van... Claudia van Galen

Pannenkoekjes met spinazie en vier soorten kaas

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 mei. 2006, 12:15 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • spinazie

Bereiden

Dit gerecht van Delia Smith komt regelmatig bij ons op tafel. Je kunt er veel werk van maken en, zoals wij en Delia, verse spinazie nemen en zelf roerbakken en vervolgens ook nog eens de pannenkoekjes zelf bakken maar op een luie zondag zijn we ook niet de moeilijkste mensen en nemen we kant en klaar gekochte pannenkoekjes (ongezoet !) en diepvriesspinazie (geen à la creme natuurlijk !). Reken op vier pannenkoekjes per persoon. Het is een machtig gerecht en zeker als je ook nog een voorafje hebt dan is dat zeker genoeg. We gaan even uit van 8 pannenkoekjes in dit recept. Begin met het maken van een bechamelsaus van ongeveer 600 ml melk, 50 gram boter, 30 gram bloem, 1 laurierblad en flink wat nootmuskaat. Alles tegelijk in de pan en al roerend dik laten worden. Nog twee minuten laten prutten. Zo simpel is bechamelsaus. Voor de vulling van de pannenkoekjes neem je 225 gram goed ontdooide en uitgeknepen diepvriesspinazie. Dat lijkt weinig maar is echt genoeg. Meng de spinazie met 150 gram ricottakaas (of huttenkase of cottage cheese), 150 gram fijngesneden gorgonzola en 60 gram geraspte parmezaan alsmede een paar heel fijngesneden bosuitjes. Vul de pannenkoekjes daarmee en rol ze op.

Leg de opgerolde pannenkoekjes naast elkaar in een ovenschaal en doe er 1 bol geraspte of heel dungesneden mozzarella overheen en de bechamelsaus en bestrooi als laatste met nog wat geraspte parmezaan.

Zet de schaal in een oven van 200 graden. Na 25 tot 30 minuten is het mooi bruin en bubbelt het. Het allermoeilijkste van dit gerecht is zorgen dat de pannenkoekjes mooi op je bord terecht komen. Ook als bijzonder voorafje (maar dan 2 pannenkoekjes per persoon) altijd weer een succes !

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.