Avatar

Eigen recept van... Annemieke Lieshout

Chilli Chicken Salade met honey roasted pecans

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 18 nov. 2004, 11:49 | 62 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el gedroogde rozemarijnblaadjes
  • 2 el gedroogde tijm
  • 2 el milde paprikapoeder
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el grof zeezout
  • 1 krop romaine sla
  • 2 stuk avocado's in plakjes
  • 100 gr honey roasted pecans
  • 1 bakje tuinkers
  • voor de dressing
  • 1/2 puntje Danish blue
  • 1 el olijfolie
  • 1 el appelazijn
  • peper en zout
  • 50 ml yoghurt
  • eventueel wit brood voor croutons
  • 500 gr scharrelkipfilet in lange dunne repen
  • 1 el olijfolie

Materialen

  • oven, gril/grilpan, keukenmachine of staafmixer

Bereiden

Roer de olijfolie door de repen kipfilet. Wrijf de ingrediënten voor de rub fijn in een vijzel en meng met de kipfilet. Laat 30 minuten marineren in de koelkast.

Meng sla, avocado, pecannoten en tuinkers.

Meng de ingrediënten voor de dressing met een staafmixer of in de keukenmachine tot een romige dressing en meng voorzichtig door de salade. Snij een paar sneetjes witbrood zonder korts in driehoekjes. Bestrijk met olie en zet een minuut of acht in een hete oven (250úC).

Verhit een grilpan op hoog vuur en gril de repen kip circa 2 minuten aan elke kant.

Schep op de salade, garneer met croutons en serveer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.