Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Aardbeienrabarberjam

Anders, Ontbijt, 20 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 30 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 22 jan. 2006, 01:10 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750g verse rabarber
  • 500g verse aardbeien
  • 1 zak geleisuiker speciaal (500g, Van Gilse)
  • 1 theel. koekkruiden

Materialen

  • 4 jampotten.

Bereiden

Was het fruit. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd ze in grove stukken. Verwijder de uiteinden van de rabarberstengels en snijd de rabarber in stukjes van ca. 3 cm. Schep in een grote kom de geleisuiker en de koekkruiden door het fruit. Laat het ca. 30 min. staan. Schep alles in een grote pan en breng dit op een hoog vuur al roerend aan de kook. Laat het mengsel ca. 2 min. goed doorkoken. Vul de glazen potten tot aan de rand met jam. Sluit de potten goed af en zet ze een paar minuten ondersteboven. Bewaar de jam op een koele en donkere plaats.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.