Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Bossche bollen

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 15 mrt. 2006, 21:03 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 40g bloem
  • snufje zout
  • 30g boter
  • 1 ei
  • 300g pure chocolade
  • 200ml slagroom

Materialen

  • Bakpapier en een spuitzak.

Bereiden

Verwarm de oven voor op 200C (hetelucht 180C).Zeef de bloem met het zout boven een kom.

Smelt de boter op een laag vuur met 75ml. water. Breng dit aan de kook en haal de pan van het vuur.

Schep in één keer alle bloem erbij en roer goed met een houten lepel.

Klop het ei los en schenk het geleidelijk en al roerend bij de bloem. Als het beslag er soepel en glanzend uitziet, zit

er genoeg ei in.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep 4 bergjes deeg erop. Laat veel ruimte tussen de bergjes. Bak de 4 soezen midden in de oven in ca. 20 min. gaar en goudbruin. Laat de soezen helemaal afkoelen.

Breek intussen de chocolade in blokjes en laat ze op een heel laag vuur smelten.

Doop de bovenkant van de soezen in de chocolade en laat de chocolade stollen.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Doe de slagroom in de spuitzak.

Maak met het spuitmondje een gaatje aan de onderkant van de soezen en vul ze met de slagroom. Zet de soezen ca. 10 min. in de vriezer.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.