Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Hete bliksem

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 22 jan. 2006, 00:13 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo vastkokende aardappels
  • 500g appels
  • 500g peren
  • 2 rode uien
  • zout
  • peper
  • 50g boter
  • 200g gerookte spekblokjes
  • 1-2 eetl. balsamico-azijn

Bereiden

Schil en was de aardappels. Snijd de aardappels in blokjes.

Schil het fruit, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in blokjes.

Pel en snijd de ui in ringen.

Kook de aardappels in kokend water met wat zout in ca. 10 minuten net gaar.

Verhit de boter in een koekenpan en bak de uien, de appel en de peer ca. 5 min.

Schep het fruitmengsel door de aardappel.

Bak in het achtergebleven vet de spekjes krokant en schenk de azijn erbij.

Serveer de hete bliksem met de spekjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.