Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Indische aardappel-bloemkoolcurry', verz. door Lars

Anders, Bijgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 18 mrt. 2019, 19:13 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kleine bloemkool en ......

Bereiden

1 kleine bloemkool

5 vastkokende aardappelen

2 middelgrote uien

2 middelgrote tomaten

1 chilipeper

6 eetl spijsolie

4 tl gemengde Indische kruiden

1 snuifje gember

2 tl paprikapoeder (mild)

200 g diepvrieserwten

125 g room

-

De bloemkool schoonmaken, wassen en in roosjes verdelen. De aardappelen schillen, wassen en in vieren snijden. De uien pellen en snipperen. De tomaten wassen, in vieren snijden en de kroontjes verwijderen. De chilipeper met de vijzel fijnmalen. In hete olie chilipeper en de uien bakken met 3 theelepels gemengde Indische kruiden tot de uien donker bruin zijn.

-

De aardappelparten en de bloemkoolroosjes toevoegen en deze al roerend ca 3 minuten meebakken. Gember en paprikapoeder toevoegen en alles nog 3 à 4 minuten laten bakken. Tomaten, erwten en room toevoegen en erdoor roeren. ¼ l water en wat zout toevoegen.

-

Het geheel op matig vuur met deksel op de pan ongeveer 20 minuten laten sudderen. Nu en dan roeren om aanbranden te voorkomen. Voor het serveren bestrooien met de rest van het kruidenmengsel.

Bronvermelding

Diepenboomgaard

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.