Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Krokodillenbroodjes

Brood/sandwiches, Lunch, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 jan. 2006, 23:44 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 8 plakjes belegen kaas
  • 8 plakjes salami
  • 8 krenten
  • 1 ei

Bereiden

Laat het bladerdeeg ontdooien.

Verwarm de oven voor op 220C (hetelucht 200C). Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Verdeel de salami over de kaas en rol dit op tot 4 rolletjes.

Maak op de bakplaat van 8 plakjes deeg 4 rechthoekige deeglappen en druk de naad ruim over elkaar en goed vast.

Maak in iedere lap 3 schuine inkepingen aan beide kanten. Vouw voor de staart de onderste deegflap naar elkaar toe en over elkaar.

Leg de kaasrolletjes op het resterende deeg.

Vouw de resterende deegflapjes naar elkaar toe en over elkaar.

Vorm een mooie krokodillenkop van de voorkant. Druk voor de ogen de krenten in de kop.

Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee.

Bak de krokodillen midden in de oven in ca. 15. min. gaar.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.