Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Kersen clafoutis

Gebak, Nagerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 20 minuten, Bereidingstijd 40 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 jan. 2006, 22:00 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100g bloem
  • 2 eieren
  • 1 3/4 dl. (volle) melk
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • boter voor invetten
  • 350g kersen
  • 1 eetl. poedersuiker

Materialen

  • Ovenschaal (doorsnede ca. 22 cm.)

Bereiden

Verwarm de oven voor op 220 C, (hete lucht 200 C). Zeef de bloem boven een beslagkom. Klop een beslag van de bloem met de eieren, melk en de vanillesuiker. Vet de ovenschaal in.

Was de kersen en ontpit ze. Schenk het beslag in de ovenschaal en verdeel de kersen erover. Laat de clafoutis midden in de oven in ca. 40 minuten gaar worden. Laat de clafoutis afkoelen tot lauwwarm en bestrooi hem met de poedersuiker. Tip: zorg dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.