Avatar

Eigen recept van... Sharon Louws-Vincent

Ragout van kalkoenvlees met bladerdeegbakje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Wachttijd 60 minuten, Bereidingstijd 30 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 20 jan. 2006, 09:51 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gr soepgroente grof
  • 1 kg kalkoendij
  • 250 gr (echte) boter
  • 300 gr bloem
  • 4 stuks kipbouillonblokjes
  • 1 zakje peterselie (vers)
  • 1 zakje selderie (vers)
  • 2 snuf peper
  • 4 tenen knoflook
  • 8 stuks bladerdeeg (uit vriezer)
  • 2 stuks eigeel (kant en klaar)

Materialen

  • 3 liter pan (voor bouillon) keukenmachine (voor het hakken van de peterselie/selderie) grote (hoge) pan (om de ragout in de maken) oven (+ovenrooster) kwastje glas bakpapier

Bereiden

Voorbereiding ragout (dag van te voren of 's ochtends)

Haal de blaadjes van de peterselie en selderie en hak deze fijn in de keukenmachine.

Laat de kippendij samen met de soepgroente, de steeltjes van de selderie en de peterselie en de (gesneden) knoflooktenen in ruim een uur gaar worden in een grote pan (je kunt er nog extra 2 uien bij doen). voeg op het laatst de bouillonblokjes toe. Zet het vuur uit, zodra de bouillonblokjes zijn opgelost en laat alles afkoelen in de pan.

Voorbereiding bladerdeegbakjes:

Oven instellen op 200 graden.

Laat de deegplakjes ontdooien (10 min.)

Steek bij vier plakjes een rondje uit met een glas.

Bestrijk met een kwastje de bovenkant van beide plakjes (incl. de uitgestoken rondjes) met eigeel.

Leg een plakje met het gat op een plakje zonder gat.

Leg de vier bakjes en de 4 rondjes op bakpapier op het ovenrooster.

Het rooster in het midden van de oven zetten en in 20 minuten afbakken.

Bereiden:

Giet de pan met koude bouillon door een vergiet over in een andere pan (je gebruikt de groeten niet).

Snijdt de kippendij in niet te kleine stukjes.

Smelt de (echte) boter in de grote pan, voeg (eventueel gezeefd) de bloem bij de boter en roer dit goed door. Zet het vuur zachter en blijf het mengsel goed roeren (zodat het kan garen; wordt ook wat witter en ziet wat droog).

Voeg gedeeltelijk de koude bouillon bij het boter/bloemmengsel, totdat het een mooi vloeiend (niet te dun) geheel is. BLIJVEN ROEREN, anders koekt het aan.

Voeg de gehakte peterselie en selderie toe en laat even meekoken. Voeg de gesneden kippendij toe en laat dit warm worden. Voeg peper naar smaak toe.

Haal de bakjes uit de oven. Haal het mes langs de ronding en duw het naar beneden (dan krijg je een dieper bakje). Vul dit met de ragout (rijkelijk vullen; het mag over het bakje heen over het bord lopen). Leg daarboven op het losse rondje en klaar.

Je kunt de ragout ook eten met pasta of rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.