Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Appelcompote met abrikozen en rozijnen

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands

Laatst aangepast: 19 jan. 2006, 11:13 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 600 gr appels (Goudrenetten)
  • 75 gr rozijnen
  • scheutje gembersiroop
  • 1 sinaasappel (uitgeperst)
  • 1/2 citroen (uitgeperst)
  • 2 el suiker
  • scheutje rum

Bereiden

Snijd de abrikozen in stukjes. Snijd de geschilde appels in blokjes. Doe de appelblokjes met de stukjes abrikoos, de rozijnen, de gembersiroop, het sinaasappelsap, het citroensap, de suiker en een scheutje rum in een pan met dikke bodem en laat dit op middelhoog vuur ca. 10 minuten zachtjes koken. Schep af en toe om. Laat de compote afkoelen. Ook erg lekker als nagerecht. Serveer de compote dan bv bij een kaasplankje of met kaneelijs.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.