Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Mexicaanse preiroerbak

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 30 minuten, Mexicaans

Laatst aangepast: 08 feb. 2006, 11:43 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400g rundergehakt
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 ei
  • 6 eetl. paneermeel
  • 1 theel. kaneelpoeder
  • tabasco
  • peper
  • zout
  • 4 eetl. olijfolie
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 250g panklare prei
  • 1 pot Hak voor groentenschotel Chili con carne á 620 ml.

Bereiden

Meng het gehakt met 1`eetl. van de ui, 1 theel. van de knoflook, het ei, het paneermeel, het kaneelpoeder en tabasco en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van.

Verhit 1 1/2 eetl. van de olie en bak de gehaktballetjes al omscheppend bruin en gaar.

Verhit in een wok de rest van de olie en bak de rest van de ui met de knoflook al omscheppend in ca. 5 min. glazig.

Bak de paprika al omscheppend 5 min. mee. Voeg de prei toe en bak hem al omscheppend net beetgaar. Schep de gehaktballetjes en de groentenschotel erdoor en warm alles goed door. Breng het gerecht pittig op smaak met tabasco en peper en zout.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.