Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Maaltijdsalade met komkommer, zalm en ei

Salades, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 feb. 2006, 11:43 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 komkommer
  • 1 blikje roze zalm á 213 g, uitgelekt
  • 5 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. citroensap, vers geperst
  • 2 theel. mosterd
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • peper
  • zout
  • 300g gemengde sla naar keuze
  • 250g cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 2 zoetzure augurken, in plakjes
  • 4 eieren, hardgekookt en in vieren
  • 2 eetl. fijngeknipt bieslook

Bereiden

Was de komkommer, halveer hem in de lengte en schraap de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakjes.

Verwijder de velletjes en de graatjes van de zalm en verdeel het visvlees in stukjes.

Klop een dressing van de olie, het citroensap, de mosterd, de sjalot en peper en zout naar smaak.

Verdeel de sla, komkommer, de tomaatjes, de vis, de augurk en de eieren over de borden en garneer met de fijngeknipte bieslook.

Druppel de dressing erover en serveer direct. Lekker met bruin stokbrood.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.