Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Indiase kipschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 25 minuten, Indiaas

Laatst aangepast: 17 jan. 2006, 22:17 | 8 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 eetl. olie
  • 2 eetl. kerriepoeder
  • 1 1/2 theel. gemalen komijn
  • 2 theel. gemalen koriander
  • peper
  • zout
  • 400g kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 2 cm. verse gemberwortel, geraspt
  • 400g oosterse roerbakgroenten of bami/nasigroenten
  • 2 dl kippenbouillon, van een tablet
  • 1 1/2 dl. Griekse of volle yoghurt, op kamertemperatuur
  • 2 eetl. cashewnoten

Bereiden

Roer in een kom de olie met het kerriepoeder, de komijn, de koriander en peper en zout naar smaak door elkaar. Schep de kip erdoor en laat dit ca. 15 min. intrekken.

Roerbak de kip (zonder extra olie) in een wok ca. 3 min. Voeg de knoflook, de gemberwortel en de groenten toe en bak deze ca. 2 min. mee.

Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Voeg de yoghurt toe en laat de saus nog ong. 1 min. zachtjes doorkoken.

Bestrooi met de cashewnoten. Lekker met gekookte rijst.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.