Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Varkenshaasje met honingsaus', van Toni

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 31 jul. 2017, 19:51 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • varkenshaasje van 500 g en ....

Bereiden

varkenshaasje van 500 g, (arachide*)olie, paprikapoeder, peper (gemengde soort), drie of vier kruidnagels, sojasaus en vloeibare honing, aardappelschijfjes (koelvak)

-

Braad het vlees in de hete olie.

Strooi peper en zout op het vlees en laat 10 minuten sudderen; vlees eventueel doorsnijden als het te dik is.

Houd het vlees warm in een voorverwarmde oven van 150°.

-

Braadvet weggieten en de bakresten mengen met 2 à 3 soeplepels honing, sojasaus (2 à drie soeplepels), kruidnagels en laten indikken.

Bak intussen de schijfjes aardappelen, kruiden!

Vlees serveren met saus erop en aardappelen.

-

* Arachideolie is een plantaardige olie bereid uit aardnoten (pinda's), heeft een zachte, notensmaak en is uiterst geschikt om te (roer)bakken, te frituren, voor bereidingen in de wok, voor sauzen en vinaigrettes. Het is een neutrale olie voor elk gebruik en verdraagt hoge temperaturen (cholesterolverlagend). Te koop in de supermarkt.

Bronvermelding

Toni

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.