Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Mexicaanse tomatensoep-groentensoep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 35 minuten, Mexicaans

Laatst aangepast: 16 jan. 2006, 22:16 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 eetl. olijfolie
  • 8 plakjes bacon
  • 2 uien, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 2 rode pepertjes, ontzaad en in ringetjes
  • 750g Roma tomaten, ontveld en in stukjes
  • 1 zakje soepgroenten á 150 g
  • 1 blikje tomatenpuree á 70 g
  • 1/2 liter runderbouillon (van een tablet)
  • 1 blikje maiskorrels á 300 g, uitgelekt
  • peper
  • zout
  • 1 dl. créme fraiche
  • 50g tortillachips

Bereiden

Verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de bacon knapperig uit. Verkruimel de plakjes.

Fruit de uien met de knoflook en de pepertjes 5 min.

Voeg de tomaatstukjes, de soepgroenten en de tomatenpuree toe en bak za al omscheppend 3 min. mee.

Schenk de bouillon erbij en breng alles aan de kook. Kook de soep ca. 25 min. op een laag vuur. Voeg de verkruimelde plakjes bacon en de mais toe en warm de soep goed door.

Breng de soep op smaak met wat peper en zout en serveer met créme fraiche en tortillachips.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.