Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Stoofpeertjes, Blank en Rood', van Rudolph

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands

Laatst aangepast: 20 mrt. 2016, 13:10 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie beneden

Bereiden

Stoofpeertjes blank

Bij Stamppot Rode kool

8-10 stoofperen (Gieser Wildeman)

100 g suiker

1 citroen

1 laurierblaadje

1 stuk steranijs

mespunt kurkuma (geelwortel)

aardappelmeel

-

Peertjes schillen en eventueel halveren en klokhuis met meloenbolletjesschepje verwijderen. Peertjes in pan met zoveel water opzetten dat ze nét onder staan. Suiker, sap en geraspte schil van de citroen, laurier, steranijs en kurkuma toevoegen.

-

Peertjes aan de kook laten komen en op laagste stand met gesloten deksel gaar laten worden in 1- 1 ½ uur. Stoofvocht binden met wat aardappelmeel.

-

Stoofpeertjes rood

Bij Stamppot Rode kool

8-10 stoofperen

rode wijn of bessensap

1 laurierblaadje

1 kaneelstokje

sap van ½ citroen

evt. bessenjenever

-

Peertjes schillen en klokhuis verwijderen. Zoveel rode wijn of bessensap bij peertjes schenken dat ze net onder staan. Laurier, kaneel en citroensap toevoegen en eventueel de bessenjenever. Peertjes in ca. 1- 1 ½ uur zachtjes gaar en mooi rood koken.

Bronvermelding

Rudolph van Veen

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.