Avatar

Eigen recept van... Tilly van Leeuwen

Ouderwetse appelflappen

Anders, Buffet, 20 personen, Wachttijd 45 minuten, Bereidingstijd 45 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 08 feb. 2006, 11:44 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 el kaneellikeur
  • 3 el citroensap
  • 4 appels
  • 150 g bloem
  • 10 g verse gist of 5g gedroogde gist
  • 1 1/2 dl lauwwarme melk
  • 1 ei
  • zout
  • geraspte schil van 1/2 citroen
  • frituurolie
  • basterdsuiker kaneel

Bereiden

Bereiden: (kan 1 dag van tevoren)

Appels schillen, klokhuis uitboren en in plakken snijden. Kaneellikeur en citroensap mengen, mengsel over appels schenken en ca 45 min laten marineren. Bloem zeven en in kom doen. Gist in melk oplossen. Kuiltje in bloem maken en gistmengsel hierin schenken. Ei, snufje zout en citroenrasp toevoegen en mengsel tot glad beslag roeren. Kom afdekken met vochtige doek en beslag op warme plek ca 45 min laten rijzen tot volume verdubbeld is. Plakken appel door beslag halen en daarna in gedeelten in hete olie rondom bruin bakken in ca 3 min. Appelflappen op keukenpapier laten uitlekken.

Serveren: basterdsuiker mengen met kaneel en appelflappen voor serveren royaal met suikermengsel bestrooien.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.