Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Chinese karbonades', van Floortje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters

Laatst aangepast: 27 nov. 2018, 20:43 | 48 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 schouderkarbonades en .......

Bereiden

4 schouderkarbonades

2 teentjes knoflook, geperst

2½ eetl ketjap manis

2 eetl honing

2 eetl chilisaus

1 tl gemberpoeder

rasp van 1 limoen of citroen

snufje versgemalen peper

1 ui, in ringen

3 eetl zonnebloemolie of wokolie

wat zout

-

Maak een marinade in een kom van de knoflook, ketjap manis, honing, chilisaus, gemberpoeder, limoenrasp en peper. Bestrijk de karbonades met de marinade en bewaar de overige marinade.

-

Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de karbonades aan, voeg dan de ui toe, even flink een minuutje doorbakken. Bak dan in ongeveer 10 minuten het vlees (met ui) aan beide zijden goudbruin en gaar.

Blus af met een scheutje water en de achtergebleven marinade. Breng de karbonades op smaak met zout.

-

Lekker met nasi en peultjes.

Bronvermelding

Floortje

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.