Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Pittige Bruine Bonensoep', van Angeline

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands

Laatst aangepast: 26 apr. 2016, 22:37 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g witte bonen en ......

Bereiden

400 g witte bonen

enkele takjes selderij en peterselie

1 ui

1 prei

laurierblaadje

zout en peper

1 bouillontablet

50 g rookspek

2 eetl boter

½ tl sambal

1 blikje tomatenpuree

300 g gehakt

scheutje melk

-

De bruine bonen wassen en in 1½ l water ongeveer 12 uur in de week zetten. De bonen met de gesneden selderij, peterselie, klein gesneden prei, laurier, peper, zout en de 1½ l water met bouillontablet aan de kook brengen en zachtjes laten doorkoken tot de bonen gaar zijn.

-

Het blaadje laurier verwijderen en de inhoud van de pan door een zeef halen.

-

Het spek in blokjes snijden en in de boter uitbakken.

Het gesnipperde uitje bij het spek glazig bakken met de kerrie en de sambal. De tomatenpuree toevoegen en de gezeefde bonen met vocht.

-

Het gehakt aanmaken met peper en zout en er balletjes van maken, doe ze in de soep en breng dit al roerende aan de kook.

10 minuten laten doorkoken. De soep afmaken met een scheutje melk.

Bronvermelding

Angeline

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.