Avatar

Eigen recept van... Gera Swartz

Romige kip met champignons

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Slank, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 25 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 09 jan. 2006, 19:21 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 750 gram kipfilet in blokjes
  • 3 theelepels verse tijm of 1 theel. gedroogde
  • zout en peper naar smaak
  • 3 eetlepels boter
  • 250 gram champignons in vieren gesneden
  • 75 gram sjalotjes, fijn gesneden
  • 150 ml droge witte wijn
  • 150 ml kippenbouillon
  • 150 ml (slag)room
  • 30 gram peterselie, fijngesneden
  • groenten zoals broccoli, worteltjes, bloemkool, bo

Bereiden

Dit recept is van Atkins en bevat per portie slechts 5 gram koolhydraten.

Kipblokjes met tijm, zout en peper kruiden en in 2 eetlepels boter in een koekenpan bakken gedurende 4 minuten.

Champignons toevoegen en nog eens 3 minuten onder goed roeren op matig vuur bakken. Mengsel uit de pan nemen.

Rest van boter smelden en sjalotjes ca. 2 minuten fruiten. De wijn en de bouillon toevoegen en al roerend aan de kook laten komen en gedurende 5 minuten zachtjes laten doorkoken.

Intussen in andere pan de broccoli, worteltjes, bloemkool of dergelijke beetgaar koken.

Bij het wijn/bouillonmengsel de room toevoegen en nog eens 5 minuten zachtjes laten koken.

Hierin de kip en de champignons weer opwarmen en vlak voor het opdienen de peterselie er door roeren.

Deze saus serveren naast de groenten.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.