Avatar

Eigen recept van... Annelini D'Angelo

Turkse stoofschotel van groenten en kaas

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 19 nov. 2017, 10:47 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • ui

Bereiden

1 kopje olijfolie * 3 teentjes knoflook * 1 tl zout * 1 ui * 1 rode paprika * 1 courgette * 1 kleine aubergine * 1 el zout * 3 tl cayennepeper * 1 blik gepelde tomaten * 1 scheutje azijn * wat druppels citroensap * 1 el honing * gemalen zwarte peper * 1 tl tijm * 1 tl komijn * 200 g geraspte Kasarkaas (of andere) * 1 bosje peterselie

Olijfolie in een braadpan (of wok) verhitten en daarin de geperste teentjes knoflook fruiten. Ui pellen en snipperen, en in de knoflookolie kort mee laten stoven. Paprika's halveren, in blokjes snijden en aan de ui toevoegen. Courgette eveneens in blokjes snijden. De aubergines in schoonmaken, in blokjes snijden en met zout bestrooien. Het zout er minstens 10 min. in de koelkast laten intrekken. Vervolgens de blokjes aubergines onder koud water afspoelen, goed laten uitlekken en met de blokjes courgette aan de overige groente toevoegen. De gepelde tomaten met een vork fijnprakken en door de groente scheppen. De azijn, citroensap, honing, peper, zout, tijm, komijn en de cayennepeper, toevoegen. De pan in de tot 180 graden verwarmde oven schuiven en de groente in 20 tot 25 min. gaar laten worden. Daarna de geraspte kaas over de groente strooien.De kaas op 220 graden 5 tot 8 min. laten smelten. De groente bestrooien met de peterselie en serveren. Eet smakelijk!

Serveertips: Lekker met rijst, Turks brood of zelfgemaakte frietjes!

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.