Avatar

Eigen recept van... Natalia Ruiz Oud

Oosterse varkenshaas met pittige pindasaus

Anders, Hoofdgerecht, 2 personen, Oosters

Laatst aangepast: 10 okt. 2017, 08:31 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 varkenshaasje (ca. 300 gr)
  • 1 zakje satemarinade (Conimex)
  • 3 el olie
  • 1 el ketjap manis
  • 1 el gembersiroop
  • 1 kleine rode Spaanse peper
  • 25 gr ongezouten pinda's
  • 1 bosuitje
  • 100 gr satésaus (pot a 350 gr AH)

Bereiden

Varkenshaasje in plakken van ca. 1 cm dik snijden. In een kom, marinademix, 1 el olie, ketjap, en gembersiroop door elkaar roeren. Plakjes vlees erdoor scheppen en ca. 15 minuten laten staan. Spaanse peper (evt. zaadjes verwijderen) in dunne reepjes snijden. Pinda's fijnhakken, bosuitje in dunne ringetjes snijden. In een pan 1 el olie verhitten, peperreepjes en bosui ca. 1 minuut zachtjes bakken. 80 ml water en satésaus toevoegen. Al roerend verwarmen tot er een gladde saus ontstaat. In een koekenpan 1 el olie verhitten. Plakjes vlees in ca. 4 minuten bruin en gaar bakken, halverwege keren. Rest van de koude marinade en de gehakte pinda's door de satésaus roeren. Nog ca. 1 minuut goed doorwarmen. Plakjes varkenshaas op voorverwarmen borden leggen. Satésaus erover en ernaast scheppen. Serveren met bv. rijst of nasi goreng, kroepoek en Maleis zoetzuur (zie elders in mijn kookschrift).

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.