Avatar

Eigen recept van... Tilly van Leeuwen

Sandwich van zalm met saffraansaus

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 10 minuten, Bereidingstijd 20 minuten, Frans

Laatst aangepast: 05 jan. 2006, 13:48 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 dunne plakjes zalmfilet à ca 75 g
  • olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 prei
  • 1 zak lentespinazie met room van Iglo
  • 1 thl saffraandraadjes
  • 2 dl slagroom
  • 1 dl visfond
  • 2 tenen knoflook
  • 1 citroen
  • verse kervel

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 C. Leg de zalmfilet op een bakplaat op folie en besprenkel met olijfolie en bestrooi met zeezout en peper. Snijd de courgette in dunne reepjes en de prei in ruiten. Week 1 thl saffraandraadjes in 2 el warm water. Kook de room met de visfond in tot ca 2/3. Voeg de saffraan en de uitgeperste knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Roerbak de courgette en de prei in wat olie knapperig, voeg de spinazie toe. Zet ondertussen de zalm in de oven en laat deze in ca 7 - 8 min gaar worden. Leg op ieder bord een plakje zalm, daarop wat van het groentemengsel en daarop weer een plakje zalm. Schep er wat van de saus omheen en garneer met een partje citroen en wat kervel. Lekker met aardappelpuree of kleine gebakken krieltjes.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.