Avatar

Eigen recept van... Tilly van Leeuwen

Spruitjesstamppot met mini-burgers

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 35 minuten, Hollands

Laatst aangepast: 05 jan. 2006, 11:21 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 g rundergehakt
  • 1 ei
  • paneermeel van 3 beschuiten
  • nootmuskaat
  • 500 g spruitjes
  • 45 g boter
  • 75 g ontbijtspek in reepjes
  • 1 pakje aardappelpuree met kaas
  • 200 ml melk
  • 25 g boter
  • zout peper

Bereiden

Voorbereiden: Het rundergehakt met paneermeel, ei, nootmuskaat, zout en peper naar smaak aanmaken en hiervan 12 balletjes tot mini-burgers platdrukken. De spruitjes schoonmaken.

Bereiden: De spruitjes in een bodempje water in ca 15 min gaar koken. De spekreepjes in een droge koekenpan krokant bakken. Voor de mini-burgers de boter in een koekenpan verhitten en hierin de burgers aan beide kanten bruinbakken en nog ca 7 min zachtjes nabakken. De aardappelpuree met de melk en boter volgens de aanwijzingen op de verpakking bereiden. De spruitjes als ze enigszins zijn afgekoeld in vieren snijden. De spruitjes met de spekreepjes door de aardappelpuree scheppen en in een ovenvaste schaal overdoen. De schaal 5 min onder de hete grill zetten tot er een bruin korstje op komt. De mini-burgers dakpansgewijs op de stamppot leggen. Een scheutje water door het bakvet roeren en de jus er apart bij serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.