Avatar

Eigen recept van... Barty Sybrandy

Zalmlasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 2 personen, Voorbereidingstijd 15 minuten, Bereidingstijd 10 minuten, Italiaans

Laatst aangepast: 17 nov. 2004, 22:49 | 15 keer bewaard

Ingrediënten

  • 50 gr boter
  • 60 gr bloem
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 dl slagroom
  • 3 el gesneden bieslook
  • 400 gr zalm (vers of uit blik)
  • 300 gr spinazie (vers)
  • lasagnebladen
  • gemengde salade
  • 2 el balsamicoazijn
  • 6 el olijfolie
  • 1 ciabatta
  • pijnboompitten
  • groene pesto

Materialen

  • ovenschaal

Bereiden

Verwarm de boter en de bloem samen tot de bloem in de boter is opgenomen. Voeg beetje bij beetje de bouillon toe. Breng dit aan de kook en roer het tot een saus. Doe de room en bieslook erdoor. Snijd de zalm in dunne plakken. Verwijder de harde stelen van de spinazie.

Kook de lasagnebladen in 1 minuut beetgaar.

Maak de lasagne:

Begin met een beetje saus, daarop lasagnevellen. Bedek dit met rauwe spinazie en plakken rauwe zalm. Zo maak je drie lagen en je eindigt met de saus. Zet de lasagne 10 minuten in de oven op 180 graden.

Maak de salade:

Rooster de pijnboompitten en maak de dressing van balsamicoazijn en olijfolie. En klaar is de salade

Serveer de lasagne met ciabatta brood en wat groene pesto.

Eetsmakelijk

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.