Avatar

Eigen recept van... Rita Wijsman

Makreelcurry met garnalen

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 20 minuten, Anders

Laatst aangepast: 04 jan. 2006, 22:26 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600g makreelfilets
  • 50g gepelde Hollandse garnalen
  • 100g taugè
  • 4 schijven ananas uit blik
  • 500g prei
  • 1 rode peper
  • 2eetl citroensap
  • worcestershire sauce
  • zout
  • 7eetl olie
  • 1-2 eetl. kerrie
  • 1eetl maizena
  • 1dl witte wijn
  • 1dl Room Culinair

Bereiden

De tauge in een vergiet leggen, met kokend water overgieten en laten uitlekken.

De ananas kleinsnijden. De prei en de rode peper schoonmaken en in dunne ringen snijden.

De vis in dobbelstenen snijden en met citroensap besprenkelen en vervolgens met zout bestrooien.

De prei met de rode peper, de tauge en de kerrie in 3-4 eetl. olie aanbakken. Even bakken en vervolgens de ananas, de wijn en de room toevoegen. Alles aan de kook brengen en 5 min. zachtjes laten koken.

De maizena met 3 eetl. water gladroeren en de saus hiermee binden. In een andere pan de overige olie verhitten en hierin de blokjes vis krokant en gaar bakken. De vis met de garnalen voorzichtig door de curry scheppen en direct serveren.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.