Avatar

Eigen recept van... Ali Boom

Salade van strikjespasta en garnalen

Salades, Buffet, 6 personen, Mediterraan

Laatst aangepast: 17 dec. 2004, 17:29 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 gram strikjespasta of farfalle
  • 200 gram hollandse garnalen
  • 1 kleine courgette
  • 25 gram boter
  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel mangochutney
  • 1 eetlepel cognac of sherry
  • zout en peper
  • 1 snufje suiker
  • 1 toef peterselie

Bereiden

Kook de farfalle gaar volgens gebruiksaanwijzing. Mocht er niet vermeld staan dat er een scheutje olie aan het kokende water moet worden toegevoegd, doe dat dan alsnog.

Spoel de pasta na de aangegeven kooktijd onder koud stromend water en laat afkoelen.

Snijd de overlangs gehalveerde courgette in plakjes en stoof deze 3 minuten in weinig water met de boter gaar. Pel en snipper het sjalotje en snijd de paprika in reepjes.

Vermeng de garnalen met de afgekoelde courgetteplakjes en het sjalotje, de farfalle en de paprikareepjes in een kom. Roer voor de saus de mayonaise, het citroensap, de mangochuthey en de cognac door elkaar en maak op smaak met de suiker, zout en peper. Meng deze saus voorzichtig door het farfallemengsel en schep de salade op een schaal en garneer met een toefje peterselie. Lekker met toast en boter.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.