Avatar

Eigen recept van... Ria Outshoorn

Kwarteltjes in spek

Wild, Voorgerecht, 4 personen, Frans

Laatst aangepast: 04 jan. 2006, 08:51 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kwarteltjes
  • 8 plakjes katenspek
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 blaadjes salie
  • zout en peper
  • 1 pot gevogelte fond
  • 1 dl rode port

Materialen

  • braadslede

Bereiden

Verwarm de oven voor op 225 graden

Bestrooi de kwarteltjes met zout en peper (zowel de binnen- als buitenkant) en vul ze met het teentje knoflook en het salieblaadje.

Braad de kwarteltjes aan in de koekenpan. Zet ze in de braadslede en omwikkel elk kwarteltje met 2 plakkjes katenspek. Zet de in het midden van de oven en schakel deze meteen terug naar 200 c graden. Bak de kwarteltjes 25 minuten.

Haal ze uit de oven en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Zet de braadslede op het vuur en roer de aanbaksels los. Doe er de fond en rode port bij en laat op hoog vuur inkoken. Passeer de saus vervolgens door een fijne zeef.

Serveer de kwarteltjes met de portsaus.

Bronvermelding

Bron onbekend

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.