Avatar

Eigen recept van... Ria Olivier

'Popido (oud joods gerecht)', verz. door Josette

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Bereidingstijd 40 minuten, Wereldkeuken

Laatst aangepast: 13 apr. 2020, 20:48 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 kippenpoten en ......

Bereiden

3 kippenpoten

2 à 3 bouillon blokjes

500 g rijst (niet droog koken maar wel gaar)

1 uitje

3 tomaten

75 g roomboter

2 takjes selderij

zwarte peper

nootmuskaat

1 verse peper

6 eieren

zout

1 teentje knoflook (indien gewenst)

-

De kip schoonmaken door de vellen te verwijderen, wassen en laten uitlekken. In stukken snijden. De kip met de knoflook, zout, zwarte peper en nootmuskaat besmeren. In de hete boter de stukken kip bruin bakken. Gesneden ui en tomaat meebakken. Een ½ glas water en de verse peper toevoegen, het deksel op de pan en de kip 15 minuten laten stoven. Op smaak afmaken met de bouillonblokjes.

-

Oven voor verwarmen op 180 º. De jus en fijn gesneden selderij door de rijst roeren. De eieren dik klutsen. De helft van het geklutste ei door de rijstmassa scheppen. In een beboterde ovenschaal de helft van de rijst doen, hierop de stukken kip, bedekken met de rest van de rijst, overgieten met de rest van de geklutste eieren en 15 minuten in de oven schuiven.

Bronvermelding

sranangkukru

Wat is dit?

Mijn Bewaarde recepten

Alle favoriete AH recepten op Appie

Wat is een Kookschrift?

Begin een Kookschrift

SitemapAlgemene voorwaardenPrivacy en Cookiebeleid Gewoon bij Albert Heijn.